Filmo PILIGRIMAI peržiūra

(Last Updated On: 2022-04-28, 18:02)

Prieš atostogas 9-11 kl. mokiniai turėjo puikią progą dalyvauti programoje KINO PAVASARIS, KAUNAS 2022 ir nemokamai pasižiūrėti kino filmą PILIGRIMAI. Šiam filmui specialiai Karmėlavoje, Tulpių gatvėje, buvo pastatytas kino teatras.

Filmo režisierius ir scenarijaus autorius Laurynas Bareiša kilęs iš Karmėlavos, Karmėlavoje gyvena jo tėvai. Tad režisieriui buvo svarbu filmą parodyti čia. Juk miestelio bendruomenė labai padėjo filmuojant, daug žmonių prisidėjo prie šio filmo gimimo įsileisdami filmuoti, vaidindami ar kitais būdais.

PILIGRIMAI – tai psichologinė drama, 2020 m.  vasarą filmuota Karmėlavoje. Paulius ir Indrė atvyksta į Karmėlavą̨, kur lygiai prieš ketverius metus buvo nužudytas Pauliaus brolis, Indrės vaikinas Matas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jie neturi jokio konkretaus tikslo. Tačiau netrukus vietos gyventojai supranta, kas šie atvykėliai. Paulius mėgina išsiaiškinti įvykio aplinkybes, Indrė bando jį sulaikyti nuo neapgalvotų veiksmų, tačiau pati pradeda abejoti kelionės prasme. Galiausiai juodu patys sau turės atsakyti, kodėl čia atvažiavo ir ką ši kelionė pakeitė.

„Laurynas Bareiša kalba kino kalba, kuri įkvepia – kiekvienas filmo kadras kelia žavesį. Preciziško ir itin tikslaus darbo centre – graudi istorija, pasakojama nuoširdžiai ir jautriai. „Piligrimai“ žavi branda ir kūrybinėmis aspiracijomis.“ (Marija Fridinovaitė)

 

Apdovanojimai:

  • Pasaulinė premjera Venecijos kino festivalis, „Horizontų“ programa, 2021 m.
  • Geriausias filmas, Venecijos kino festivalis, „Horizontų“ programa, 2021 m.
  • Geriausias scenarijus, Salonikų kino festivalis, 2021 m.

Deimilės (I kl.) atsiliepimas: „Filmas iš pradžių buvo painus, bet tada supratau, kad žmonės tiesiog bandė išsiaiškinti, kas atsitiko jų broliui/vaikinui.  Tai, kas atsitiko žmogui, buvo žiauru, niekada to nelinkėčiau savo priešui.  Man labai patiko, kad žinojau, kur jie eina ir atpažinau visas vietoves.  Sakyčiau, filmas turi ir juokingų momentų, ir griaudžių bei žiaurių. Rekomenduoju.“

Už mokiniams skirtus kvietimus į kino filmą nuoširdžiai dėkojame Kotrynai Lingienei.

 Filmo anonsas https://www.youtube.com/watch?v=XPuHrUCJwj8

Parengė lietuvių k. ir literatūros mokytoja S. Janušonienė