Ugdymas karjerai

(Last Updated On: 2018-11-30, 8:19)

Ugdymo karjerai paslaugos Karmėlavos B.Buračo gimnazijoje

Nuo 2013 m. sausio mėn. gimnazijoje mokiniams teikiamos sistemingos ugdymo karjerai paslaugos. Ugdymo karjerai paslaugų tikslas – sudaryti sąlygas mokiniams ugdytis karjeros kompetencijas, būtinas sėkmingam mokymosi krypties, profesijos ir/ar darbinės veiklos pasirinkimui, perėjimui iš mokymo aplinkos į darbinę aplinką bei suteikti galimybę realizuotis pasirinktoje veikloje.

Ugdymo karjeros veiklas gimnazijoje koordinuoja karjeros koordinatorė Laura Kuncevičienė ir ugdymo karjerai darbo grupė. Ugdymo karjerai veiklos organizuojamos ir vykdomos dalyvaujant klasių vadovams, įvairių dalykų mokytojams, gimnazijoje dirbantiems švietimo pagalbos specialistams, siekiant ugdyti mokinių pozityvią nuostatą mokymosi, darbo ir karjeros atžvilgiu.

Ugdymas karjerai gimnazijoje apima šias sritis:

• Informavimas apie profesijas Lietuvoje ir joms keliamus reikalavimus: profesinio mokymo ir aukštosiose mokyklose specialybių pasiūlą, mokymo programas, mokymo trukmę, konkursus, stojimo sąlygas ir kt.

• Individualios konsultacijos, kurių metu mokiniams suteikiama galimybė tyrinėti įvairias profesinės karjeros galimybes, susieti informaciją apie profesijas, studijas su individualiais interesais, polinkiais bei galimybėmis, priimti sprendimą dėl mokymosi profilio, studijų ar būsimos profesijos.

• Grupiniai užsiėmimai, kurių metu mokiniai turi galimybę susipažinti su pagrindiniais karjeros planavimo žingsniais, tyrinėja profesinės informacijos šaltinius (spausdintus leidinius, tinklalapius), gauna naudingos informacijos, kuri padeda planuoti būsimą profesinę karjerą.

Daugiau informacijos apie mokinių ugdymą karjerai www.mukis.lt