Erasmus +ir Nordplus projektų mokytojų mobilumo savaitė

(Last Updated On: 2022-10-10, 8:40)

Spalio 3-7 Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje vyko Erasmus +ir Nordplus projektų mokytojų mobilumo savaitė. Dalyvavo 8 mokytojai iš Turkijos Konya regiono pagal Ersamus+ projektą „Pamokų stebėjimas“ir 5 mokytojai iš Suomijos Piikkio pagrindinės mokyklos pagal Nordplus projektą „Skaitmeninis ir pozityvus ugdymas“. Mielai prisijungė ir mūsų gimnazijos pedagogai, pakviesdami stebėti savo pamokas ir dalindamiesi savo patirtimi naudojant skaitmenines mokymo priemones. Svečiai lankėsi matematikos, fizikos, anglų, dailės, lietuvių kalbos, geografijos, informacinių technologijų, tikybos bei pradinio ugdymo pamokose. Grupė mokytojų susitiko su socialine pedagoge Gitana Maslenikova ir lankėsi logopedės Vidos Miškinienės pamokoje, diskutavo apie pagalbos mokiniui specialistų darbą.

Kasdien vyko aptarimai, kurių metu svečiai pasidalino savo įspūdžiais, ypač akcentavo, kad mokytojai profesionaliai naudoja skaitmeninę mokomąją medžiagą, pamokų metu sumaniai išnaudoja mobiliuosius telefonus mokymuisi, pamokos metu vyrauja abipusiai draugiška atmosfera. Pastebėjo, kad mokytojai ir mokiniai labai svetingi, pamokose mokiniai aktyviai naudoja informacines technologijas ir web2 įrankių naudojimas yra profesionalus. Taip pat pastebėjo ir mokyklos aplinkas: puikus kiemas, mokinių darbai matomi koridoriuose, pertraukų metu vyrauja rami atmosfera, daug erdvės bei poilsio kampelių.

Suomių pedagogai pasidžiaugė mokinių draugiškumu, noru bendrauti ir diskutuoti su mokytojais, domėjimusi kitų šalių kultūra bei švietimu. Viešnios iš Suomijos atkreipė dėmesį, kad pertraukų metu mokiniai neina į lauką–pas juos 40 min. pertrauka lauke yra netgi privaloma.

Spalio 5 d. visus maloniai nustebino Mokytojų dienos proga abiturientų sveikinimas. Tą dieną gimnazijoje vyko netradicinės pamokos, tad svečiai vedė fizikos, anglų kalbos pamokas mūsų mokiniams, taip pat pristatė savo šalį bei atsakinėjo į mokinių klausimus.

Spalio 6 diena buvo skirta pozityvumui. Anglų kalbos mokytoja ekspertė Rūta Kaltenienė, remdamasi kvalifikacijos kursų Islandijoje medžiaga, pravedė meditacijos, jogos, susikaupimo mini užsiėmimus. Užsiėmimus papildė ir Suomijos Piikkio dramos mokytoja Teija Laukkannen-Alane, jų mokykloje joga ir meditacija yra kasdieninis dalykas.

Aplankę Kauną ir Vilnių, svečiai išsivežė kuo geriausius įspūdžius ne tik apie mūsų gimnaziją, kurioje buvo šiltai ir svetingai sutikti, bet ir apie mūsų šalį. Nordplus projekto atsakomasis mokytojų mobilumas vyks gruodžio pirmą savaitę. 5 mūsų gimnazijos mokytojai svečiuosis Suomijoje, Piikkio mokykloje, kur stebės pamokas, mokysis iš kolegų sujungti skaitmeninį ugdymą su pozityviu.

Ačiū visiems dalyvavusiems, padėjusiems, prijaučiantiems organizuojant tarptautinius projektus mūsų gimnazijoje. Taigi labai smagu ir save parodyti, ir iš kitų pasimokyti.

Projektų vadovės  -anglų klabos mokytojos ekspertės Virginija Kanapinskienė ir Rūta Kaltenienė