(Last Updated On: 2022-10-06, 15:12)

Gerbiami mokinių tėveliai, globėjai,

gebėti taikiai išspręsti konfliktus yra labai svarbu. Viena iš aktualiausių mokyklos problemų yra negebėjimas konfliktus spręsti efektyviai. Dažnai konfliktams spręsti vaikai pasirenka nekonstruktyvius jų sprendimo būdus: smurtą, agresiją, patyčias. Dauguma jų mano, kad turi tik tris išeitis: kreiptis į vyresniuosius, griebtis jėgos arba atsitraukti.

Mūsų gimnazijos bendruomenė kviečiama nemokamai dalyvauti Mediacijos ir teisinių paslaugų centro projekte „JAUNIEJI MEDIATORIAI”.

Šių metų spalio 24 d. 17.30 val. gimnazijos aktų salėje vyks projekto pristatymas. Renginio trukmė 1,5 val. (Renginio metu bus fotografuojama).

Projekto metu bus siekiama parengti mokinių koordinatorius (2 asmenis kiekvienoje mokykloje: mokytojus, socialinius pedagogus, mokyklos psichologus ar kitus darbuotojus), ne tik padedančius mokiniams taikiai spręsti ginčus tarp bendraamžių, bet ir kuriančius taikios mokyklos aplinką (mokinių, mokytojų, mokinių tėvų, mokyklos administracijos darbuotojų bei kiti ginčų prevencija, jų valdymas).

Projekto metu

– gimnazijos bendruomenei bus pristatyta mokyklinė mediacija;

–  apmokyti du gimnazijoje dirbantys specialistai (mokytojai, socialinis pedagogas, gimnazijos psichologas ar kiti darbuotojai), kurie taps jaunųjų mediatorių koordinatoriais;

–  apmokyti ne mažiau kaip keturi (pageidautina, 7-8 klasių) mokiniai;

Projekto finansuotojas – Aktyvių piliečių fondas.

Daugiau informacijos rasite prisegtuke ir čia:

https://ppi.lt/uploads/Mediacija%20LT%20-%2003-2.pdf