ERASMUS + projektą Nr. 2021-2-LT01-KA122-SCH-000042087

(Last Updated On: 2022-04-20, 15:31)

Siekdama sustiprinti emocinę mokinių gerovę bei sėkmingesnį įsitraukimą į ugdymosi procesą gimnazijos bendruomenė dalyvauja Švietimo Mainų Paramos Fondo finansuojamuose tobulinimosi kursuose pagal ERASMUS + projektą Nr. 2021-2-LT01-KA122-SCH-000042087 „Įtraukiojo ir pozityviojo ugdymo(si) gairės“. Pirmieji išvažiuojamieji kursai „ Mindfulness and Meditation“ vyko „Smart Teachers Play More“ organizacijoje Islandijoje.

Anglų kalbos mokytojos Rūta Kaltenienė ir Virginija Kanapinskienė, gimnazijos direktorė Rima Kuktienė bei pavaduotoja ugdymui Aušra Margarita Elijošienė septynias dienas mokėsi sukurti ramų, laimingą ir sėkmingą klasės bei gimnazijos bendruomenės mikroklimatą. Mokymus sudarė meditacijos bei jogos klasėje pradmenys, pozityvumo ugdymo gairės, įvairios streso valdymo bei atpalaiduojančios kvėpavimo technikos, susipažinimas su Islandijos švietimo sistema bei mokyklų kultūrine terpe.

Kas labiausiai įsiminė ir patiko? „ Kas bevyktų aplink mane, svarbiausias žmogus čia esu aš! Net jei klasė nevaldoma – stebiu savo kvėpavimą ir susikaupiu į save. Keletas trumpų atsipalaidavimo ar kvėpavimo pratimų pamokos metu mokytojui ir mokiniams padeda nurimti ir susikaupti.„ Taip pat šie kursai man buvo puiki proga susimąstyti, kas aš iš tikrųjų esu ir ko noriu. “ – labiausiai įsiminė mokytojai V. Kanapinskienei. „Nereikia turėti išankstinių nuostatų apie nepažįstamą žmogų“ , – įsiminė pavaduotojai ugdymui A.M Elijošienei. Taip pat ji išreiškė norą pasidalinti gauta geraja patirtimi su gimnazijos bendruomene: „Siūlyčiau pravesti vertingus emocijų valdymo bei momentinio atsipalaidavimo mokymus visiems gimnazijos mokytojams“.

Grįžusi iš kursų. labai norėjau pasidalinti gerąja patirtimi su savo mokiniais, todėl pamokų metu pravedžiau trumpus meditacijos užsiėmimus. Mokiniai savo patirtį įvertino pozityviai, džiaugėsi, kad pavyko atsipalaiduoti ir nusiraminti.

Tolimesnis ugdymasis vyks rudenį – IT kursai Ispanijoje ir Įtraukiojo ugdymosi kursai Maltoje.

Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Rūta Kaltenienė

Projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Rūta Kaltenienė