Pirmas projekto partnerių susitikimas Rusėje, Bulgarijoje

(Last Updated On: 2022-05-17, 12:52)

Gegužės 9–10 dienomis vyko pirmas Erasmus+ projekto „MEDUS” partnerių iš Lietuvos, Rumunijos, Turkijos ir Bulgarijos susitikimas.

Iš mūsų gimnazijos vykome dviese, vežėmės savo parašytas sėkmės istorijas apie darbą su migrantais mokiniais. Susitikimas vyko Ruse Angel Kanchev Universitete, kur mus pirmiausia pasveikino miesto Meras, Universiteto Rektorius ir projekto komanda. Po šilto susitikimo prasidėjo dviejų dienų darbas.

Projekto koordinatorė – Kauno raj. Švietimo centro direktorė Laimutė Ruzgienė – supažindino su pirmos finansinės ataskaitos rezultatais. Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos projekto administratorė Virginija Kanapinskienė pristatė sklaidos rezultatus, Kauno raj. Švietimo centro direktorės pavaduotoja Edita Žaromskienė nubrėžė gaires tolimesnių projekto tikslų įgyvendinimui. KTU emokymosi technologijų centro vadovas Gytis Cibulskis supažindino su Moodle platforma ir pravedė praktinius užsiėmimus, pademonstravo, kaip talpinti metodinę medžiagą platformoje.

Antrą dieną vyko darbas grupėse, kur kiekviena šalis pristatė savo sėkmės istorijas dirbant su migrantais mokiniais. Vyko įdomi diskusija: kiekvienoje šalyje migrantai yra iš skirtingų šalių ir sėkmės istorijos parodė, kaip pasiekiamas rezultatas integruojant atvykusius vaikus į mokyklos gyvenimą. Po ilgų diskusijų sutarėme, kaip turi būti parašytos istorijos, kad iš jų galėtų pasimokyti visi, dirbantys su migrantais.

Antros dienos popietę Bulgarijos partneriai supažindino su Universitetu, parodė lankytinas Rusne vietas bei supažindino su Bulgarijos kultūra. Susitikimas praėjo puikiai, projekto partneriai pasiskirstė darbais, kuriuos reikia atlikti iki rudens.

Virginija Kanapinskienė

Vida Miškinienė