Tarptautinė Tolerancijos diena

(Last Updated On: 2019-11-20, 8:23)

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti inicijavo Tarptautinės Tolerancijos dienos – lapkričio 16-osios paminėjimą Lietuvoje.

Iniciatyvos tikslai:

  • Išsiaiškinti, išanalizuoti žodžio Tolerancija reikšmę;
  • aptarti su mokiniais – ar mes gyvename Tolerantiškoje visuomenėje, ar tolerancija vyrauja vienas kito atžvilgiu, kokius netolerancijos / tolerancijos pavyzdžius mokiniai žino, prisimena;
  • rasti ir aptarti XX a. istorijos pavyzdžius, susijusius su netolerancija kitai tautai, religijai ar rasei.  Paanalizuoti, kokias žiaurias pasekmes gali sukelti netolerancija, priešiškumas kitam, kitokiam.

Šių metų simbolis – TOLERANCIJOS  ŠVYTURYS.

ŠVYTURYS – kaip simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Taip ir žodis tolerancija, savo prasme reiškia pakantumą, suteikia žmonėms gebėjimą visuomenėje sugyventi taikiai, priimti kitokį žmogų, kitokius požiūrius. Tolerancija, kaip švyturys laivams saugus kelias, taip ir žmonėms svarbi sąvoka, skatinanti pakantumą, gebėjimą išlaikyti pagarbą nepaisant skirtingų pažiūrų, tautybės, rasės, skirtingos religijos.

6, 8  bei gimnazijinių II klasių mokinių darbų paroda eksponuojama gimnazijos I aukšto fojė.

 

                                                                                                      Tolerancijos ugdymo centro (TUC) koordinatorė,

                                                                                                      istorijos mokytoja M. Vitkauskaitė – Valantikonienė,

dailės mokytoja Živilė Sadauskaitė,

technologijų mokytoja Aušra Petrusevičienė