Tarptautinė Tolerancijos diena 2017

(Last Updated On: 2018-12-11, 21:42)

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti jau šešioliktus metus inicijuoja lapkričio 16-osios – Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimą Lietuvoje. Pilietinės iniciatyvos tikslai:

• išsiaiškinti žodžio Tolerancija reikšmę;

• aptarti su mokiniais temą, ar mes gyvename tolerantiškoje visuomenėje, ar tolerancija vyrauja vienas kito atžvilgiu, kokius netolerancijos ar tolerancijos pavyzdžius mokiniai žino, prisimena;

• rasti ir aptarti XX a. istorijos pavyzdžius, susijusius su netolerancija kitai tautai, religijai ar rasei. Paanalizuoti, kokias žiaurias pasekmes gali sukelti netolerancija, priešiškumas kitam, kitokiam; • aptarti XX a. Lietuvos istorijos faktus (nacių okupaciją ir sovietinės okupacijos laikotarpius) rasti tolerancijos / netolerancijos pavyzdžius mūsų Lietuvos istorijoje ar jos vertinime.

Šių metų tolerancijos dienos simbolis – rankos. Šios idėjos esmė – žmogaus rankomis pasaulyje daromi geri ir blogi darbai. Rankos sukuria ir rankos sugriauna. Mūsų gimnazijos mokiniai kūrė savo simbolį – rankas, užrašydami mintis apie toleranciją. Mokinių darbų paroda eksponuojama gimnazijos II aukšto fojė.

Tolerancijos ugdymo centro (TUC) koordinatorė, istorijos mokytoja M. Vitkauskaitė – Valantikonienė,

istorijos mokytoja Neringa Miškinienė,

dailės mokytoja Živilė Sadauskaitė