„Laimingi, nes galime lankyti mokyklą“

(Last Updated On: 2024-02-07, 15:51)

Sausio mėnesį 5a ir 5b klasių mokiniams vyko pamokos „Laimingi, nes galime lankyti mokyklą“. Mokiniai, remdamiesi prancūzų kino režisieriaus Pascalio Plissono dokumentiniu filmu „Pakeliui į mokyklą“ (Prancūzija, 2013 m.) svarstė apie norą mokytis, mokymosi reikalingumą ir prasmę, pagarbą mokytojams, mokyklai ir savo šaliai.

Filmo herojai – 11–13 metų vaikai, gyvenantys įvairiose pasaulio šalyse: Argentinoje, Maroke, Kenijoje ir Indijoje. Visus juos vienija tai, kad norėdami pasiekti mokyklą jie turi nukeliauti pėsčiomis arba jodami žirgais 15 – 22 kilometrų atstumą ir įveikti kelyje pasitaikančias kliūtis: dramblius, kojos skausmą, įklimpusį neįgaliojo vežimėlį, smėlį, akmenis, vandenį, kaitrią saulę. Tačiau vaikai niekada nepasiduoda – jie ištvermingai siekia savo tikslo. Visi filmo herojai turi svajonių ir nuo pat mažens aiškiai suvokia mokyklos ir mokymosi svarbą.

Po filmo peržiūros mokiniai galėjo palyginti savo kelią į mokyklą su filmo herojų keliais, suprasdami, kokie jie skirtingi, tačiau tikslas visų vienodas – reikia mokytis ir lankyti mokyklą, kad galėtum įgyvendinti ateities svajones. Taip pat penktokai turėjo pasitelkti matematines žinias, nes reikėjo apskaičiuoti, per kiek laiko jie pasiektų mokyklą keliaudami pėsčiomis arba jodami žirgu.

Ačiū visiems mokiniams, kurie savo kelionės į mokyklą akimirkas užfiksavo nuotraukose.

Etikos mokytoja Renata Valatkienė