Išvyka į „TUKʹos“ spaustuvę

(Last Updated On: 2024-02-07, 8:05)

4a klasės mokiniams mok. J. Mačiulytė, D. Kalvaitienė ir K. Kunickaitė surengė įdomią Karjeros dienos išvyką į „TUKa“ spaustuvę Kaune.

 TUKa – Išmanioji spaustuvė, orientuota į skaitmeninės, personalizuotos spaudos sprendimus pagal poreikį, spausdina įvairias knygas, žurnalus bei kitus leidinius, spaustuvėms ir reklamos agentūroms teikia knygų įrišimo paslaugas. Tačiau spaustuvės stiprybė – kietviršio gamyba. Per dieną gali būti pagaminta net iki 1 000 knygų kietu viršeliu!

Spaustuvės vadovė priminė ilgą knygų leidybos istoriją, parodė dramblio iltyje iškaltus senovinius rašmenis. Keliaudami nuo vienų spaustuvės įrengimų prie kitų, susipažinome su visais knygų leidybos etapais, pamatėme, kokia pažangi šiuolaikinė technika naudojama spaustuvės darbe. Ketvirtokai įsitikino, kiek daug žinių ir įgūdžių reikia ją aptarnaujantiems darbuotojams. Stebėjome vienintelio tokio Rytų Europoje kietų knygų viršelių ruošimui naudojamo įrenginio veiklą, bandėme apkabinti apie 650 kg sveriantį popieriaus ritinį. Daug gerų emocijų sukėlė meilūs spaustuvės globotiniai- žaismingi šunyčiai Hora ir Panda.

Bet didžiausią įspūdį paliko pačių ketvirtokų pieštų klasės draugų portretų ir minčių apie klasę bei gimnaziją knygos gimimas! Vienoje iš salių dailiai į krūvelę sukrauti lapai su mūsų piešiniais jau ekskursijos pradžioje patraukė akį. O kelionės po spaustuvę pabaigoje kiekvienam į rankas atkeliavo dailiai atspausdinta ir įrišta knygelė „Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos 4a klasės piešinių knyga“. Smagūs įspūdžiai, radus joje savo portretą, liejosi per kraštus!

Mokiniai, susipažinę su ,,Tukos“ spaustuve, gavo puikų šiuolaikiško, atsakingo ir savanoriauti kviečiančio verslo pavyzdį.

D.Kalvaitienė