Erasmus+ projekto MEDUS partnerių susitikimas Konijoje(Turkija)

(Last Updated On: 2023-11-06, 14:53)

Spalio 23-27 dienomis Konijoje (Turkija) įvyko ERASMUS+projekto „Inovatyvūs būdai ir metodai darbui su iš emigracijos grįžusiais vaikais, siekiant maksimaliai padidinti jų socialinę įtrauktį ir mokymosi efektyvumą“ (Nr. 2021-1-LT01-KA220-SCH-000024051) partnerių mokymo/mokymosi/apmokymo veikloms(LTT) skirtas susitikimas. Mūsų gimnazijai atstovavo Rima Kuktienė, gimnazijos direktorė, Virginija Kanapinskienė, projekto koordinatorė, ir Rūta Kaltenienė, anglų kalbos mokytoja. Kiekviena šalis pristatė savo sukurtus modulius kartu su paruoštais įsivertinimo klausimais. Visi moduliai buvo išdiskutuoti, pateikti pastebėjimai/pasiūlymai, išanalizuotos praktinės modulių dalys. KTU partneriai dar kartą pristatė medžiagą sistemoje Moodle. Karmėlavos Balio Buračo gimnazija pristatė modulį „Mokymo(si) priemonių rinkinį mokytojams ir pagalbos mokiniui specialistams „Vertikalios klasės modelis – novatoriškas mokymo(si) būdas dirbant su iš emigracijos grįžusiais mokiniais“. Teorinė dalis aiškiai apibrėžė Vertikalios klasės privalumus, o praktinėje dalyje pateikta 30 Vertikalios klasės darbo su migrantais planų.

Visos praktinės modulių dalys buvo išbandytos praktiškai: vedėme pamokas pagal paruoštus planus, organizavome dialogines grupes pagal scenarijus, išbandėme įtraukųjį ugdymą dirbant su mokiniais, kurie nemoka kalbos, pabandėme sukurti bendruomenę, kurioje visi jaustųsi gerai.

Dalyvavimas “Erasmus+” projektuose teikia daug naudos – tai mokymasis, dalijimasis gerąja patirtimi ir naujų intelektinių produktų kūrimas. Tiesą sakant, tai kur kas daugiau. Be to, kad suteikiama daug galimybių asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui, tai yra pagrindas pažinti vieni kitų kultūrą, papročius ir tradicijas.

Jei ne mūsų nuostabūs šeimininkai Emrah Koçak ir Mehmet Tokgöz, mūsų apsilankymas Konijoje (Turkija), kur vyko LTT (Mokymosi/mokymo/apmokymo) veikla, nebūtų buvęs toks energingas, kupinas nuostabių įspūdžių ragaujant skanų vietinį maistą, praktikuojant tradicinius amatus, keliaujant po lankytinas vietas, taip pat susipažįstant su filosofine ir istorine religijos praeitimi.

Norėdami daugiau sužinoti apie MEDUS projektą ir jo rezultatus, pasisemti naujų idėjų, apsilankykite mūsų projekto interneto svetainėje https://medus-project.eu/. Daugiau informacijos ir nuotraukų rasite https://www.facebook.com/medusproject

Virginija Kanapinskienė, projekto koordinatorė