Erasmus+ strateginės partnerystės projektas MEDUS

(Last Updated On: 2022-09-20, 8:12)

 

 

 

Karmėlavos Balio Buračo gimnazija įgyvendina tarptautinį Erasmus+ strateginės partnerystės projektą MEDUS „Inovatyvūs būdai ir metodai su iš migracijos grįžusiais vaikais, siekiant maksimaliai padidinti jų socialinę įtrauktį ir mokymosi efektyvumą” Nr. 2021-1-LT01-KA220-SCH-000024051 (projekto koordinatorius–Kauno rajono švietimo centras).

Rugsejo 14 d. įvyko jau ketvirtasis virtualus partnerių susitikimas. Projektas įsibėgėja ir jau ryškėja rengiamų intelektinių produktų kontūrai. Projekto koordinatorė Laimutė Ruzgienė apžvelgė atliktus darbus. Visi projekto partneriai jau pristatė savo pirmąsias darbo su migrantais sėkmių istorijas. Mūsų gimnazijos sėkmės istorija yra „Komandinis darbas–tiesiausias kelias į sėkmę”. Savo istorijoje papasakojome, kaip gimnazijos komanda–psichologė, socialinė pedagogė, logopedė, lietuvių kalbos mokytoja ir VGK – sėkmingai dirbo padėdami adaptuotis, sudarydami individualias programas mokiniams, grįžusiems iš Anglijos. Turkų, rumunų sėkmės istorijos atskleidė būdus, kaip sėkmingai integruoti skirtingų kultūrų bei religijų migrantus. Bulgarijos partneriai pateikė įvairias bendravimo/integravimo priemones, reikalingas sėkmingai mokinių adaptacijai. Susitikimo metu pasidalinome patirtimi, kaip sekasi rinkti medžiagą E- kursui mokytojams ir specialiojo ugdymo specialistams. „Įtraukusis mokymas dirbant su migrantais mokiniais”. Pristatytas antrojo intelektinio produkto „Vertikali klasė–inovatyvus būdas dirbant su migrantais“ aprašas. Šį modulį kuruoja mūsų gimnazija, nes turime patirties kuriant Vertikalią klasę reemigrantams mokiniams. Medžiaga darbui su migrantais lietuvių ir anglų kalbomis talpinama Moodle sistemoje. Kviečiame apsilankyti projekto svetainėje www.medus-project.eu, kur Jūs galėsite prisijungti prie Moodle ir pasinaudoti jau sukauptomis nuorodomis, naudingomis dirbant su migrantais.

Tikimės, kad šis projektas bus naudingas visiems, kurie dirba su migrantais mokiniais. Svarbiausias tikslas–sėkminga atvykusių vaikų emocinė/akademinė integracija. Šį tikslą pasiekti padės mūsų projekto tarptautinės komandos kuriami produktai.

Manome, kad dalyvavimas tarptautiniuose projektuose padeda mums ne tik dirbant su migrantais mokiniais, bet ir geriau suprasti skirtingas kultūras.

Virginija Kanapinskienė, projekto koordinatorė