ERASMUS+ projekto MEDUS naujienlaiškis

(Last Updated On: 2023-09-26, 10:49)

2023 m. rugsėjo 12 d. įvyko septintasis  ERASMUS+projekto  „Inovatyvūs būdai ir metodai darbui su iš emigracijos grįžusiais vaikais, siekiant maksimaliai padidinti jų socialinę įtrauktį ir mokymosi efektyvumą“ (Nr. 2021-1-LT01-KA220-SCH-000024051) partnerių susitikimas nuotoliniu būdu.

Atvirieji švietimo ištekliai (AŠI) – tai skaitmeninė medžiaga, kurią galima naudoti mokymui, mokymuisi, moksliniams tyrimams ir kitiems tikslams ir kuri nemokamai prieinama pagal atvirąsias licencijas. Jame pateikiama informacija, aktuali norintiems tobulinti mokytojų ir specialiojo ugdymo darbuotojų profesines kompetencijas, kad būtų sukurta įtrauki akademinė, socialinė ir emocinė aplinka mokiniams migrantams. Medžiagoje pateikiama įvairių šalių patirtis. Norėdami pradėti naudotis e. saugykla, mokytojai turi apsilankyti MOODLE platformoje https://medus-project.eu/, kurioje visa medžiaga pateikta ir lietuvių kalba.

II Modulis „Vertikaliosios klasės modelis – novatoriškas požiūris į įvairovę klasėje”, kurį parengė mūsų gimnazijos komanda, sudaro Vertikaliojo ugdymo metodika ir 30 vertikalios klasės pamokų planų rinkinys su patraukliais mokymo/ mokymosi metodais. Planuose naudojami įvairūs metodai, padedantys sukurti teigiamą socialinę ir (arba) emocinę aplinką: modeliavimas, darbas grupėse, debatai, diskusijos, kūrybiškumas per meną / sportą / žaidimą.

Parengti lankstinukai su reikalinga informacija mokiniams migrantams: https://medus-project.eu/moodle/course/view.php?id=43.

Projekto koordinatorė Laima Ruzgienė (KRSC) kalbėjo apie balandžio-birželio mėnesiais atliktą intelektinių produktų kūrimo darbą: išbandyta geroji pedagoginė praktika, išversta į nacionalines kalbas ir įkelta į projekto platformą, mokymo programa ir metodinis vadovas taip pat išversti į nacionalines kalbas ir įkelti į projekto platformą.

Spalio 22–29 Turkijoje vyks mokymo/ mokymosi veiklos. Turkijos partneriai supažindino su savaitės darbotvarke. Bulgarijos partneriai pristatė rekomendacijų specialiesiems pedagogams „Kaip spręsti naujai atvykusių ir grįžtančių mokinių migrantų problemas” apžvalgą. KTU partneriai pristatė savęs vertinimo priemonės struktūrą, formatą ir klausimų tipus. Virginija Kanapinskienė (LT, KBBG) pristatė baigtą kurti Modulį „Vertikali klasė-naujas, inovatyvus metodas dirbant su migrantais” ir apibendrino 30 Vertikalios klasės planų.

Moodle platforma bus reguliariai atnaujinama iki 2024 m. gegužės mėn. Šiuo metu rengiame dialogo scenarijus, skirtus mokiniams migrantams ir jų tėvams „Palaikančios bendruomenės kūrimas“.

Virginija Kanapinskienė, projekto koordinatorė