Antras projekto partnerių susitikimas Bukarešte, Rumunijoje

(Last Updated On: 2023-02-20, 20:55)

Karmėlavos Balio Buračo gimnazija (koordinatorius–Kauno rajono švietimo centras) sėkmingai įgyvendina tarptautinį Erasmus+ programos strateginės partnerystės  projektą MEDUS „Inovatyvūs būdai ir metodai su iš migracijos grįžusiais vaikais, siekiant maksimaliai padidinti jų socialinę įtrauktį ir mokymosi efektyvumą” Nr. 2021-1-LT01-KA220-SCH-000024051. Projekto trukmė–2021-2024 m. Vasario 6–9 dienomis įvyko antras Erasmus+ projekto MEDUS partnerių iš Lietuvos, Rumunijos, Turkijos ir Bulgarijos susitikimas Bukarešte, Rumunijoje.

Karmėlavos Balio Buračo gimnazijai atstovavo Virginija Kanapinskienė, projekto koordinatorė, ir Vida Miškinienė, specialioji pedagogė, logopedė. Projekto susitikimo organizatoriai–Liceul Tehnologic ”Spantul Pantelomon”. Projekto koordinatorė Kauno raj. Švietimo centro direktorė Laimutė Ruzgienė supažindino su ketvirtos finansinės ataskaitos rezultatais ir apžvelgė jau įvykdytas veiklas. Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos projekto koordinatorė Virginija Kanapinskienė pristatė projekto sklaidos rezultatus. Kauno raj. Švietimo centro direktorės pavaduotoja Edita Žaromskienė įvardijo gaires tolimesnių projekto tikslų įgyvendinimui. KTU e.mokymosi technologijų centro vadovas Gytis Cibulskis supažindino su kuriama virtualiojo mokymosi aplinka MOODLE sistemoje, kurioje jau patalpinta video, straipsniai, literatūra, reikalinga dirbant su migrantais mokiniais. Taip pat šioje platformoje galima rasti ir 12 sėkmės istorijų anglų, lietuvių, turkų, bulgarų ir rumunų kalbomis. Aptartas ir išdiskutuotas informacinių lankstinukų tėvams apie mokyklą paruošimas. Svarbu, kad kiekvienos įstaigos viešojoje erdvėje būtų patalpinta visa migrantų mokinių tėvams reikalinga informacija.

Antrą susitikimo dieną darbas vyko grupėse. Kiekviena šalis parengė po vieną Vertikalios klasės pamokos planą. Diskutavome, analizavome ir nusprendėme, kaip turi atrodyti toks planas, kuris būtų visiems matomas ir naudojamas dirbant su migrantais. Numatėme tolimesnius intelektinių produktų kūrimo etapus ir konkrečias datas, iki kada atliekami darbai.

Susipažinome su Bukarešto istorija, apsilankėme Controceni rūmuose, apžiūrėjome Parlamento rūmus, pasivaikščiojome plačiomis gatvėmis ir grįžome namo tęsti projekto darbų.

Kviečiame apsilankyti Moodle https://medus-project.eu/moodle/course/view.php?id=39  Rinkinyje „Keliai link sėkmingos socialinės, emocinės ir kognityvinės integracijos“ pateikta 12 gerosios pedagoginės patirties, dirbant su migrantų mokiniais, istorijų iš Lietuvos, Rumunijos, Turkijos ir Bulgarijos mokyklų.

Virginija Kanapinskienė,anglų kalbos mokytoja, projekto koordinatorė

Vida Miškinienė, spec. pedagogė, logopedė.