Mokytojai mokosi

(Last Updated On: 2022-11-23, 12:35)

Karmėlavos Balio Buračo gimnazija dalyvavo Erasmus + K112-SCH projekte „Įtraukiojo ir pozityviojo ugdymo(si) gairės“. Gimnazijos pedagogų komandos vyko į tris projekto modulius: balandžio mėnesį Islandijoje – „Sąmoningumas ir meditacija“, spalio mėnesį Ispanijoje – „Skaitmeninių technologijų panaudojimas klasėje“, spalio mėnesį Maltoje – „Susidūrimas su įvairove: įtraukiojo ugdymo strategijos mažiau galimybių turintiems mokiniams“.

Vieną popietę gimnazijos pedagogai susirinko pasidalinti pastaruosiuose dvejuose kursuose įgyta patirtimi.

Maltoje vykusių mokymų komanda pademonstravo „Karuselės“, „6 kepurių“, „Žvaigždės sprogimo“ metodus, skirtus mokytis bendradarbiauti, formuoti komandą/grupę, laikytis susitarimų, dirbti savivaldžiai, spręsti problemas pasitelkiant skirtingus požiūrius. Mokinių kūrybiškumo skatinimui mokytojams buvo siūloma naudoti „Dixit“ kortas, emocinio mikroklimato gerinimui ar konfliktų sprendimui klasėje – Joel Pares nuotraukų ciklą „Judging America (Teisianti Amerika)“.

Ispanijoje patirties pasisėmusios mokytojos pristatė įvairius „Google Apps“ bendradarbiavimo įrankius, pademonstravo, kaip ir kokiais įrankiais kurti vaizdo įrašus bei audiovizualinę interaktyvią veiklą, konsultavo, kokius skaitmeninius sprendimus priimti, kad jie būtų šių dienų mokiniui įdomūs, didintų motyvaciją, būtų patogūs, plėtojantys bendradarbiavimo kultūrą. Buvo kalbama apie Google Keep, Google Bloger programas, skirtas pateikti ir dalintis informacija, reflektuoti, nemokamas video kūrimo programas visos ar dalies pamokos turinio įrašymui ir kt.

Klasių vadovai pakvietė kursų dalyves į savo klasių valandėles tolimesnei projekte įgytų žinių ir metodikos sklaidai.

 

Kursų dalyvės Rūta Kaltenienė, Lina Bagužienė,

Neringa Nikiforovienė, Sigita Žuklijienė,

Gitana Maslenikova, Jurgita Stripeikienė