„Kultūra ir aš“

(Last Updated On: 2024-05-06, 8:35)

2024 m. balandžio 24 d. 12 val. Kauno r. Karmėlavos Balio  Buračo gimnazijoje vyko mokinių  ir mokytojų respublikinė lietuvių kalbos ir literatūros konferencija ,,Kultūra ir aš“. Konferencijos tikslas – supažindinti mokinius su tautine kultūros samprata, turiniu bei prasme, formuoti kalbinę, kultūrinę, tautinę ir pilietinę savimonę ugdant socialiai ir kultūriškai brandžią asmenybę. Skatinti mokinių kūrybiškumą ir saviraišką, sudaryti galimybę mokiniams susipažinti su bendraamžių darbais.

Konferencijoje dalyvavo mokiniai iš Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos, Kėdainių ,,Atžalyno“ gimnazijos, Kauno Tarptautinės gimnazijos ir mūsų gimnazijos  mokiniai. Konferencijos vedėjai ir pranešėjai – Emilija Janulytė ir Ignas Parnarauskas. Greta Poskytė pristatė ,,Balio Buračo gimnazijos datas“. O Emilija Janulytė kalbėjo apie kultūros svarbą. Mokiniai, parengti mokytojos metodininkės Živilės Kursevičienės, pristatė pranešimus apie Kaišiadorių krašto lankytinas vietas, Kaišiadorių krašto žmones, pristatė ,,Žilvitą“ – jaunų žmonių kultūros kalvę.

Mokinys Martynas Bagušas,  iš Kėdainių ,,Atžalyno“ gimnazijos pristatė stalo žaidimą, kurį sukūrė remdamasis etnokultūros žiniomis. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Asta Krapikienė padėjo mokiniui pasirengti šiai konferencijai. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos ekspertės Vidos Jakubavičienės mokiniai parengė pranešimą apie Dantės Pragaro atspindžius šiuolaikinėje kultūroje. Mūsų mokyklos I klasės mokinės, pasirengusios kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja eksperte Sandra Janušoniene, konferencijoje skaitė pranešimą ,,Žmogus istorijos verpetuose“. II klasių mokiniai kalbėjo temomis: ,,Kultūros svarba“, ,,Čiurlionis ir aš“, „Lietuvių tautosaka“, „Kinas ir aš“, „Fotografija ir aš“. Austėja Trečiokaitė kvietė pasiklausyti liaudies dainų fragmentų ir pažaisti liaudiškų žaidimų. Mokiniams pranešimus padėjo pasiruošti lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Jolita Kukanskienė. Muzikos mokytoja Neringa Armonienė parengė 6b kl. mokines groti ukulėlėmis. Mergaičių atliekami kūriniai papuošė konferenciją nuostabiais garsais.

Dėkojame ir dalyviams, ir svečiams, ir klausytojams. Labai džiugu, kad kultūra yra svarbi mūsų gimnazijos vertybė.

Konferencijos organizatorės Jolita Kukanskienė ir Neringa Armonienė