Knygos pristatymas Karmėlavos miestelio bibliotekoje

(Last Updated On: 2024-03-13, 8:35)

Kovo 12 dieną, 9:30 valandą, I PUG ugdytiniai kartu su mokytoja Jūrate Raškevičiene ir padėjėja Edita Dovidoniene išskubėjo į Karmėlavos miestelio biblioteką, kurioje vyko knygelės „Grufas pristatymas.

„Grufas“ – nuotaikinga istorija, pamokanti gyvenimo iššūkius įveikti išmintimi ir gudrumu sužavėjo kiekvieną. Savo išgalvota pabaisa Grufu peliukas gąsdino kiekvieną, kas tik taikėsi jį suryti, – lapę, pelėdą ir netgi gyvatę. Vos išgirdę apie Grufo nagus ir iltis šie bėgdavo nuo peliuko tolyn neatsisukdami, o mažylis patenkintas kvatodavosi. Pasirodo pabaisa buvo visai neišgalvotas ir abiejų susitikimas peliuko visai nenudžiugino, tačiau mažylio pabūgo ir pats Grufas. Vaikai stebėjosi peliuku, kad jis buvo toks drąsus, išmoningas ir protingas!

Knygą sukūrė mylima britų rašytoja Julia Donaldson su neprilygstamu vokiečių iliustruotoju, daug metų dirbančiu Jungtinėje Karalystėje, Axeliu Scheffleriu. Jų šmaikštusis „Grufas“ dar prieš 20 metų taip sužavėjo vaikus, kad šiandien knyga turi daug tęsinių, yra pelniusi daugybę apdovanojimų ir išversta į kone 30 kalbų bei nuolat perleidžiama. Pagal knygą 2009 m. pastatytas animacinis filmas.

Įdomu ir tai, kad bibliotekininkė Daiva Jankauskienė knygelę skaitė kitaip – pasitelkus  pojūčius. Ugdytiniai ne tik klausėsi istorijos, bet ir stebėjo knygos iliustracijas ekrane, atliko užduotis, kurios lavina smulkiąją motoriką, kūrė pasirinktą personažą.

Dėkojame bibliotekininkei Daivai Jankauskienei už bendradarbiavimą, nuoširdų ir įdomų knygos pristatymą.

I PUG mokytoja Jūratė Raškevičienė