Lietuvos kariuomenės atstovai

(Last Updated On: 2023-11-22, 15:34)

Lapkričio 21 dieną mūsų gimnazijoje svečiavosi Lietuvos kariuomenės atstovai. Susitikimo metu Karinių oro pajėgų Oro erdvės kontrolės centro kariai pristatė oro erdvės saugumo principus, atsakė į klausimą, kokiomis priemonėmis ir kodėl yra saugoma Lietuvos respublikos oro erdvė. Mokiniams paklausus, kodėl naikintuvai taip dažnai praskrenda virš mūsų galvų, išgirdome atsakymą, kad vienas iš oro erdvės kontrolės centrų yra dislokuotas visai greta mūsų gimnazijos. Kariai akcentavo, kad tarnyboje svarbu ne tik intelektas, bet ir fizinis pasirengimas. Drąsiausias vaikinas išbandė savo fizines jėgas su vienu karių atlikdamas atsispaudimus.

Su kariuomenės atstovais susitikimo ir dešimtokai. Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus specialistas pristatė Lietuvos kariuomenės struktūrą, profesijas, kurios naudingos kariuomenėje. Specialistas sudomino sakydamas, kad tie, kurie geba puikiai valdyti dronus, galėtų būti puikūs bepiločių orlaivių specialistai. Mokiniai susipažino su kario ekipuotie, kita kariui priklausančia įranga, ginklu.

Sveikiname Lietuvos kariuomenę su 105-iomis atkūrimo metinėmis ir dėkojame už galimybę susipažinti su kario profesija iš arčiau.

Karjeros specialistė, ekonomikos ir verslumo mokytoja

Jūratė Mačiulytė