„AŠ + TU = MES”

(Last Updated On: 2023-04-05, 15:05)

Kovo – balandžio mėnesį vyko tarpinstitucinis bendradarbiavimo tarp ugdymo įstaigų ciklas „AŠ + TU = MES”. Kovo 21-22 d. socialinė pedagogė N. Dzimidienė kartu su psichologės asistente J.Markauskiene organizavo prevencinę veiklą su priešmokyklinės grupės vaikais. Užsiėmimo metu su vaikais buvo kalbama apie draugystę, jos reikšmę kiekvienam iš mūsų. Drauge žiūrėjome animacinį filmuką „Gudrutis ieško draugo”, gaminome draugystės emblemas. Kovo 27 d. su II PUG grupės vaikais pradėjome bendradarbiavimą tarp ugdymo įstaigų. Vaizdo skambučio pagalba bendravome su Neveronių gimnazijos priešmokyklinės grupės vaikais. Susitikimo metu susipažinome, gaminome draugystės rankytes, kurias aplikavę, klijavome ant draugystės medžio. Vaikų sukurtas draugystės medis buvo perduotas Neveronių gimnazijos priešmokyklinės grupės vaikams, o jie padovanojo savąjį mums. Vaikai pokalbio metu labai noriai dalinosi įspūdžiais, drąsiai reiškė savo mintis, džiaugėsi galėdami pažinti naujus draugus, jautėsi priimti ir vertinami.

Kovo 28 d. buvo organizuotas susitikimas su Karmėlavos lopšelio-darželio „Žilvitis” vaikais. I PUG grupės vaikai su šypsenomis pasitiko svečius. Susitikimo metu susipažinome, visi draugiškai pašokome ir noriai ėmėmės bendros veiklos. Vaikai piešė savo rankas, jas aplikavo ir klijavo ant bendro draugystės medžio, kuris mums primins, kokia išties yra reikšminga draugystė, kaip svarbu turėti draugą ir jaustis mylimam.

Balandžio 4 d. su gimnazijos Mokinių tarybos nariais organizavome susitikimą su Neveronių gimnazijos Mokinių tarybos mokiniais. Mokiniai iš Neveronių gimnazijos suvaidino trumpą siužetą apie tai, kas vyksta dabartiniame mūsų gyvenime ir kaip svarbu regėti, girdėti, išklausyti ir nelikti abejingiems. Vaidinimo siunčiama žinutė buvo apie tai, kad su patyčiomis galime susidurti ne tik mokykloje, kieme, elektroninėje erdvėje, bet ir labai artimoje aplinkoje, tai yra, savo šeimoje, kurioje galima, tai pamatyti, išgirsti, pajausti… Po vaidinimo susėdę į bendrą ratą visi mokiniai diskutavo, ką dar gali kiekvienas iš mūsų padaryti, kad patyčių mūsų visuomenėje būtų mažiau ar išvis neliktų. Juk kiekvienas, pradėdamas nuo savęs jau dabar mažais, mažais žingsneliais, galime išties tiek daug. Sakoma, kad gerumas užkrečiamas. Žmonės, patyrę kitų gerumą, rūpestį, jautrumą, atleidimą, ir patys nebegali elgtis kitaip.

Nuoširdžiai visiems dėkojame už bendradarbiavimą!