Draugystė su „Mažuoju princu“

(Last Updated On: 2019-03-07, 8:25)

„Štai kokia mano paslaptis. Ji labai paprasta: matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis.“ (Antuanas de Sent Egziuperi „Mažasis princas“)

Kovo 4 d. II PUG mokiniams (auklėtoja S. Minkuvienė) vyko edukacinis užsiėmimas „Kino klube“ pagal programą „Mokausi iš kino“. Žiūrėjome filmą, sukurtą pagal nuostabią  Antuano de Sent Egziuperi literatūrinę pasaką „Mažasis princas“ („Little Prince“, rež. Mark Osborne, Prancūzija, 2015 m.). Filmas pasakoja apie mergaitę, gyvenančią su mama viename mieste. Gana griežtos mamos ruošiama suaugusiųjų gyvenimui, mergaitė neturi laiko draugams ar pramogoms. Jos aiškiai ir griežtai sustyguotą dienotvarkę sujaukia pagyvenęs ir šiek tiek ekscentriškas barzdotas kaimynas. Jis mergaitei ima pasakoti istoriją apie tai, kaip kažkada, sudužus lėktuvui, dykumoje sutiko mažą berniuką – princą. Deja, vieną dieną kaimynas patenka į ligoninę. Mergaitė, liūdėdama be savo naujojo draugo, ima svajoti apie tai, kaip senu lėktuvu pakyla į dangų ir suranda Mažąjį princą. Netrukus jos svajonė išsipildo. Prasideda magiška kelionė, kurios metu mergaitė susitiks su Mažuoju princu, patirs daugybę nuotykių ir širdimi pajus, kas iš tiesų svarbu šiame gyvenime.

Mokiniai filmą žiūrėjo labai susidomėję, emocingai. Po peržiūros vyko filmo aptarimas. Vaikai dalijosi emocijomis, apibūdino filmo veikėjus, pasakojo, kurie patiko labiausiai. Diskutavome apie tai, kaip svarbu turėti draugą ir niekada neužmiršti vaikystės. Vėliau lavinome savo motoriką – lankstėme lėktuvėlius ir piešėme bei spalvinome laputes. Su pasigamintais savo personažais mokiniai žaidė vaidmeninius žaidimus. Išsiskyrėme kupini gražių jausmų ir „pasipuošę širdis“.

KINO KLUBO vadovė Sandra Janušonienė, priešmokyklinio ugdymo pedagogė Snieguolė Minkuvienė