Viduramžių pilių paroda

(Last Updated On: 2024-04-22, 15:28)

Šiais mokslo metais su šeštų klasių mokiniais mokėmės apie viduramžius. Mokiniai sužinojo, kada Europoje buvo pradėti statyti didieji viduramžių miestai. Sužinojo, kad daugelis žmonių pasaulį įsivaizdavo pagal bažnytinę dogmą – su žemės centru Jeruzalėje ir trimis žemynais. P.S.: mokiniai sako: „Bet mokytojau, žemėje juk daugiau nei trys žemynai!”

Vaikai sužinojo, jog žmonės pasaulį įsivaizdavo plokščią, užvožtą stikliniu permatomu dangčiu, kad kitaminčiai buvo laikomi eretikais, o turtingi feodalai savo galiai pabrėžti statydino nepaprasto grožio bažnyčias ir didingas pilis. Mokiniai susipažino apie vidurinių amžių etiketą prie stalo.

Pamokos diskusijoje lygino viduramžių ir šių laikų vaikų gyvenimo salygas. (nepatikėsite, bet sakė šiandien gyvenimas atrodo kur kas patrauklesnis). Na, ir galiausiai, su mūsų technologijų mokytojais Tomu ir Aušra patys ėmė ir pagamino didingas viduramžių piliavietes su įmantriausių formų pilimis, kiti siuvinėjo viduramžių vėliavas, o treti pasigamino bei išragavo viduramžių patiekalų.

Kviečiame į įntegruotų istorijos ir technologijų pamokų parodą – „Viduramžių pilių dvasia Balio Buračo gimnazioje“. Ačiū, šeštokai!

Už parodos ekpozicijos išdėstymą dėkojame Kristinai, o už techninę pagalbą – Kęstučiui.

Istorijos mokytojas Karolis