Mūsų kūryba – gimnazijai

(Last Updated On: 2023-11-21, 8:48)

2023 metai gimnazijai – jubiliejiniai: sukanka 360 metų, kai Karmėlavoje buvo įkurta parapinė mokykla, prieš 25 metus vidurinei mokyklai suteiktas etnografo, fotografo, buvusio mokytojo Balio Buračo vardas, prieš 15 metų vidurinė mokykla tapo gimnazija.

Lapkričio 17 d. gimnazijoje vyko netradicinės pamokos, skirtos kūrybingai paminėti šventines sukaktis.

Virš stadiono kilo dronas, o ant žaliosios futbolo aikštės mokiniai su matematikos mokytojais išsirikiavo „gyvųjų skaičių“ grandinėmis. Iš paukščio skrydžio padarytose nuotraukose puikuojasi jubiliejiniai skaičiai 15, 25 ir 360.

Klasėse taip pat netrūko veiklos. Mokiniai kūrė sveikinimo eilėraščius gimnazijai, gimnazijos herbą iš dažniausiai per pamokas naudojamų daiktų, statė bokštą ir jame apgyvendino mylimą mokytoją, gyvuoju paveikslu atvaizdavo pasirinktą Balio Buračo nuotrauką, rašė draugystės receptą, klasės ateities spėjimą, kūrė pasaką be galo apie savo klasę ir dar daug įdomių dalykų.

Per pertrauką prie fojė besipuikuojančios dekoracijos – šventinio torto – susirinkusi bendruomenė giedojo gimnazijos himną ir linksmai dainavo „Su gimimo diena!“.

Direktorės pavaduotoja ugdymui Jurgita Stripeikienė