Pradinių klasių mokinių Kaziuko mugė

(Last Updated On: 2023-03-06, 16:06)

Kovo 3 dieną vyko tradicinė pradinių klasių mokinių Kaziuko mugė. Kaip praėjusiais, taip ir šiais metais čia buvo tikras smaližių rojus. Kur pažvelgsi – visur saldu! O ore tvyrojo saldžiai malonus deginto cukraus kvapas. Mokytoja Laima ir jos ketvirtokai gamino cukraus vatą ir ją mugės mažiesiems dalyviams dalino nemokamai! Smagu buvo žiūrėti į nutįsusią eilę vaikų, kurie kantriai laukė savo porcijos.

Šaunu, kad mugėje prekiavo ir dvi vyresnių mokinių bendrovės. ,,Meilutis” merginos turėjo kalną nertų žaisliukų, o ,,AEli” siūlė papuošalus. Įvairiausiais blizgiais dalykėliais prekiavo ir pradinukai – konkurencija buvo arši. Bet viskas, atrodo, baigėsi taikiai ir..pasipildžiusiomis piniginėmis.

Kaziuko mugė yra ne tik pramoga, bet ir pamoka. Vaikai šiame renginyje mokosi atsakingai elgtis su pinigais, turi galimybę atsidurti ir pardavėjo, ir pirkėjo vaidmenyje. Girdėjau, kaip pirmokėlė gailėjosi, kad be reikalo nusipirko 5 apyrankes – neliko pinigėlių sausainukams. Manau, kitą kartą pirkdama, jau susimąstys. Toks ir yra ,,Kaziuko” tikslas.

Mugės organizatorė mokytoja Jūratė Zernovienė