TĖVŲ IR PEDAGOGŲ PARTNERYSTĖS GALIA

(Last Updated On: 2023-01-26, 13:24)
Vaiko ugdymas prasideda šeimoje, tęsiamas ir papildomas ikimokyklinėje, priešmokyklinėje švietimo įstaigoje, o vėliau mokykloje. Šeima ir ikimokyklinė, priešmokyklinė švietimo įstaiga yra įvardijama kaip vaikų švietimo ir socializacijos pagrindas. Pedagogai ir tėvai turi tapti ugdymo proceso partneriais, kuriuos sieja vaikas.
Vaikai, ypač maži, stebėdami, kaip pagarbiai ir nuoširdžiai bendrauja jų šeima ir pedagogai, mato, kad abu jų pasauliai – namai ir ugdymo įstaiga – yra glaudžiai susiję. Kiekvienam vaikui reikia juo besirūpinančio ir jo ugdymu besidominčio suaugusiojo. Edukologinių tyrimų rezultatai rodo, kad vaikai, kurių tėvai prisideda prie jų ugdymo(si), vėliau pasiekia geresnių rezultatų, labiau mėgsta mokytis, geriau elgiasi, yra aukštesnės savivertės.
Švietimo įstaigos ir tėvų bendradarbiavimo stiprinimui I PUG įsijungė į respublikinį priešmokyklinių įstaigų projektą „Pagalba ir tarpusavio pasitikėjimu grįstas šeimos ir švietimo įstaigos bendradarbiavimas, laiduojantis sėkmę ugdant vaiko asmenybę“. Projekto metu tėveliai skatinami įsitraukti į ugdymo(si) procesą ir inicijuoti veiklas vaikams.
Nuoširdžiai dėkojame Uršulės mamytei Ievai už inicijuotą veiklą, kurios metu ugdytiniai turėjo galimybę laisvai ir kūrybiškai išreikšti save ir sukurti nuotaikingus peliukus.
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja
Jūratė Raškevičienė