Kuo aš būsiu, kai užaugsiu?

(Last Updated On: 2022-11-21, 15:45)

Kokie yra mano gabumai ar polinkiai? Kokia profesija man patinka? Kur galiu mokytis, kad šią profesiją įgyčiau? Kas yra karjera ir ar sunku kopti jos laiptais?

Į tokius ir panašius klausimus 2022 m. lapkričio 17 d. atsakinėjo Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos mokiniai, susirinkę į kasmetinę netradicinių pamokų dieną „Ugdymas karjerai“.

1-7 klasių mokiniai buvo įveiklinti: susiskirstę grupėmis ir pasidaliję darbais ieškojo informacijos apie vieną ar kitą profesiją, vėliau ją išradingai pristatė, atsakydami į klausimus, kiek metų reikia mokytis, kokių dalykų išmokstama, kokių įgūdžių įgyjama, kur galima dirbti baigus mokslą, ar turint šią profesiją galima kurti savo verslą ir pan. Mokiniai skaitė pranešimus, vaidino, klausėsi į klasę pakviestų svečių pasakojimų apie savo profesijas, apibendrino įgytas žinias.

8, I-IV klasių mokiniams pamokas vedė svečiai iš Kauno užimtumo tarnybos karjeros centro, „Žalgirio“ futbolo akademijos, UAB „Starna“, UAB „Litcargus“, UAB „Aconitum“, Kauno kolegijos, VDU, KTU, pareigūnai iš Lietuvos policijos mokyklos, „The Bridge Career“ karjeros konsultantė Jolanta Šalaševičiūtė, krepšininkas Jonas Mačiulis, Vilkijos seniūnas Paulius Amanaitis, 3D spausdinimo pridėtinių technologijų ir vizualinių technologijų specialistas Paulius Darvidas.

Apibendrindami renginį mokytojai džiaugėsi, kad mokiniams patiko dienos veiklos, kad į gimnaziją pristatyti savo organizacijos ar profesijos noriai atvyksta mokinių tėvai, buvę mokiniai, kaimyninių įmonių darbuotojai. Ugdymo karjerai diena gimnazijoje yra tradicinis, laukiamas renginys.

Dėkojame visiems svečiams už įdomias pamokas!

Direktorės pavaduotoja ugdymui Jurgita Stripeikienė