Diena su žirgu

(Last Updated On: 2022-05-23, 16:06)

Penktadienį, gegužės 20 d.,Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje besimokančių 4–5, 8–II klasių ukrainiečių mokinių pamokos vyko laisvalaikio ir jojimo paslaugų centre „Vilimai” Jonavos rajone, Stašėnuose. Centro misija yra suteikti pažintines ir rekreacines paslaugas visiems, ieškantiems ramybės bei harmonijos su gamta.

Centro įkūrėja ir jojimo trenerė Vilma Chorūnaitė šiltai pasitiko mus su plazdančia Ukrainos vėliava, kuri maloniai nuteikė vaikus. Trenerė aprodė arklides, supažindino su kiekvienu žirgu,p apasakojo, kaip prižiūrimi sportiniai žirgai. Taip pat pasidžiaugė savo žirgų sportiniais pasiekimais, papasakojo apie rengiamas edukacijas vaikams bei jojimo treniruotes.

Pats smagiausias pasimatymas su žirgu vyko individualiai, kiekvienam pabandant pajodinėti. Beveik visiems tai buvo pirmas kartas. Pabaigoje  svanoriai pabandė ir pašukuoti arkliuką poni.

Pasivaišinę pica, kartu ėjome į mišką ieškoti paslėpto lobio. Daug džiausmo suteikė klaidžiojimas po mišką ir lobio suradimas.

Tai buvo puikios nuotaikos, pozityvių emocijų ir naujos patirties edukacija. Grįžo visi laimingi, kupini įspūdžių. O savrbiausia – pabendravę tarpusavyje ir geriau susipažinę vieni su kitais.. Tai ir yra „Vertikalios klasės”privalumas.

Virginija Kanapinskienė

Kristina Janulienė