RESPUBLIKINIS PROJEKTAS „VAIKŲ VELYKĖLĖS 2022“

(Last Updated On: 2022-04-15, 13:07)

                    Balandžio 11-15 dienomis I PUG ugdytiniai dalyvavo labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“, kurio įkūrėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis, organizuojamame respublikiniame projekte „Vaikų Velykėlės 2022“. Tai projektas, puoselėjantis lietuviškas tradicijas, ugdantis tautišką vaikų mąstyseną ir bendrumą.

                    Inicijuojamų veiklų metu vaikai aptarė Šventų Velykų tradicijas ir papročius, margino margučius ir susipažino su jų raštais, puošė didįjį margutį, kurio aukštis 2 metrai, o plotis 1 metras. Paskutinėmis projekto akimirkomis visi buvo maloniai nustebinti, nes atvykusi Velykė papasakojo vaikams apie magišką kiaušinių marginimo reikšmę, su vaikais diskutavo apie Velykinius papročius, žaidimus. Vėliau visi kartu degustavo „Ekologiniame daržiuke“ užaugintas prieskonines žoleles, kurias pasodino, puoselėjo ir prižiūrėjo patys vaikai.

                    Projekto organizatoriai kiekvienam ugdytiniui padovanojo A. Jurašiaus knygelę „Žąsino Gagio kelionės“.     I PUG ugdytiniai su mokytoja Jūrate Raškevičiene ir padėjėja Edita Dovidoniene linki visiems margų, skanių, stiprių margučių.

I PUG mokytoja

Jūratė Raškevičienė