Jaunieji verslininkai Kazimiero mugėje

(Last Updated On: 2022-03-28, 8:58)

Kovo 18 – 20 d. Kaune, Nemuno saloje prie „Žalgirio“ arenos, šurmuliavo jau 20-oji Kazimiero mugė. Skatindami jaunų žmonių verslumą organizatoriai, Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga, suteikė keletui Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos jaunųjų mokinių bendrovių galimybę prekiauti mugėje nemokamai.

Jaunųjų bendrovių „Meilutis“, „Frėja“, „Luis žvakės“ ir „Lama stickers“ nariai pasirūpino prekybinėmis palapinėmis, susikrovė savo prekes (žaislus, papuošalus, grožio prekes, namų interjero puošmenas) ir tris dienas stengėsi uždirbti sau ir bendrovės akcininkams.

Gamta nepašykštėjo gražaus oro, todėl pirkėjų Nemuno saloje buvo daug. Tačiau ir konkurentų mokiniai turėjo nemažai. Tapo svarbu praktiškai pritaikyti teorines žinias: kokia svarbi yra rinkodaros strategija (prekės kaina, pardavimo vieta, reklamos veiksmai), prekės paklausos ir vartotojų elgsenos prognozavimas, konkurencinės aplinkos analizė. Vieni džiaugėsi gerai uždirbę, buvo ir su netikėtais nuostoliais susidūrusių. Iš visų situacijų galima pasimokyti, akcentavo patys mokiniai.

Jaunųjų bendrovių konsultantė Jurgita Stripeikienė