Išvyka į Kauno moksleivių techninės kūrybos centrą 

(Last Updated On: 2022-02-07, 14:46)

2a klasės mokiniai lankėsi Kauno moksleivių techninės kūrybos centro lektorių vedamose edukacijose „Optinės apgaulės“ ir „3D vizualizacijos“.

Pirmojoje antrokai atliko keletą įdomių su optikos reiškiniais susijusių bandymų: sužinojo, kaip vandes stiklinė „pradangina“ monetą, kodėl į ją įmerktas pieštukas „sulūžta“, kaip mus apgaudinėja mūsų pačių akys.

Antrame užsiėmime mokiniai sužinojo apie drugio vystymosi stadijas. Lektorė daug pasakojo apie nepaprastus, migruojančius tarsi paukščiai, drugius – monarchus, kurie kasmet ankstyvą pavasarį iš Meksikos keliauja į JAV net 4000 km. Sužinojome, kad šie net 10 cm dydžio oranžinės ir juodos spalvos drugeliai yra sparčiai nykstantys. Per 20 m. jų sumažėjo net 90%. Pati įdomiausia užduotis – nuspalvinti drugio paveikslėlį ir specialia programėle planšetėje pamatyti, kaip jis vystosi nuo kiaušinėlio iki nuostabaus drugio bei pasekti jo skrydį.

Kviečiame ir kitų klasių mokinius aplankyti Kauno moksleivių techninės kūrybos centro edukacijas! Žiemos atostogų metu centre vyks 4 dienų  stovykla „Atostogos su inžinerija”.

Pradinio ugdymo mokytoja Daiva Kalvaitienė